Nog tientallen vermisten na mega-explosie Beiroet

Nog tientallen vermisten na mega-explosie Beiroet ANP

De autoriteiten in Beiroet zoeken vier dagen na de mega-explosie nog naar tientallen vermiste mensen. Het gaat volgens een medewerker van het Libanese ministerie van Volksgezondheid om zeker zestig personen.

De zware explosie in de haven heeft dinsdag een enorme ravage aangericht in de stad. Zeker 154 mensen kwamen om het leven en zo'n 5000 mensen raakten gewond. Zeker 120 gewonde slachtoffers verkeren volgens de autoriteiten in kritieke toestand.

In de stad staat zaterdagmiddag een grote uitvaart gepland voor slachtoffers. De organisatoren willen niet dat overheidsfunctionarissen naar die plechtigheid komen. "Dit wordt een dag van woede en verdriet", zegt een van de betrokkenen.

De explosie zou hebben plaatsgevonden in een loods waar jarenlang zo'n 2750 ton ammoniumnitraat lag opgeslagen. Waarschuwingen dat sprake was van een gevaarlijke situatie zouden in de wind zijn geslagen, tot woede van veel burgers.

"Het is de nalatigheid van de Libanese overheid die deze tragedie heeft veroorzaakt", zegt een van de organisatoren van de uitvaart tegen persbureau DPA.

Nieuws

menu