Mondkapje verplicht voor iedereen in Brussels gewest

Mondkapje verplicht voor iedereen in Brussels gewest ANP

In het Brussels hoofdstedelijk gewest is het dragen van een mondkapje voortaan verplicht voor iedereen van 12 jaar of ouder. De maatregel geldt op alle openbare plaatsen en voor het publiek toegankelijke private plaatsen in heel het gewest. Dat maakt Brussels minister-president Rudi Vervoort woensdagochtend bekend.

Woensdag overschreed het aantal besmettingen met het coronavirus op het Brussels grondgebied in de laatste zeven dagen het gemiddelde van 50 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Daarom geldt, zoals vorige week door de Brusselse regering in samenwerking met de negentien Brusselse gemeenten werd beslist, vanaf woensdag de mondkapjesplicht in heel het Brussels gewest.

De regelgeving voorziet wel enkele uitzonderingen. Er is geen mondmasker vereist tijdens sportbeoefening, bij het verrichten van intensieve lichamelijke arbeid op de openbare weg, en voor mensen met een handicap die hen verhindert een mondkapje of gelaatsscherm te dragen. Altijd moet sociale afstand worden nageleefd.

Nieuws

menu