Miljardair Bloomberg spekt verkiezingscampagne Biden

Miljardair Bloomberg spekt verkiezingscampagne Biden ANP

De Amerikaanse miljardair en voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg stopt nog meer geld in de campagne van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Hij trekt 15 miljoen dollar (12,7 miljoen euro) extra uit voor de campagnes in Texas en Ohio in de laatste week voor de presidentsverkiezingen van 3 november, meldde The New York Times. In beide staten won Trump in 2016 en ze kunnen cruciaal zijn voor de uitslag van de komende stembusgang.

Bloomberg heeft met veel geld zelf geprobeerd de Democratische presidentskandidaat te worden, maar dat was voor hem een tegenvaller. Hij werd er onder meer van beschuldigd "de verkiezingen te willen kopen". Drie andere Democraten inclusief de uiteindelijke winnaar in de Democratische race passeerden hem.

Bloomberg heeft vervolgens gezegd mogelijk wel 84,5 miljoen euro over te hebben voor de campagne van Biden. Hij heeft al veel geld gespendeerd in Florida om Biden te helpen en volgens zijn medewerkers wordt er in de laatste dagen voor de verkiezingen extra geld tegenaan gegooid. Trump won in 2016 in Florida op het nippertje.

Nieuws

menu