Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland

Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland ANP

Een groep migranten is in Duitsland ontsnapt uit een afgesloten vrachtwagen die afkomstig zou zijn uit Nederland. De politie zegt acht personen zonder identiteitsdocumenten te hebben aangetroffen.

De migranten hadden zelf de politie met een mobiele telefoon gebeld omdat de zuurstof begon op te raken. Uiteindelijk lukte het de groep om bij de plaats Heiligenroth (Rijnland-Palts) uit het voertuig te springen.

De vrachtwagenchauffeur vertelde de politie dat de lading in Nederland in zijn voertuig is gestopt. Hij zou toen zelf niet aanwezig zijn geweest. De bestuurder zou later wel de deuren op slot hebben gedaan om te voorkomen dat iemand de goederen zou stelen.

Van Eritrea naar Groot-Brittanië

De chauffeur verklaarde dat hij gebons hoorde toen hij aan het tanken was bij Heiligenroth. Hij opende de deuren, waarna meerdere mensen uit het voertuig sprongen. De door de politie aangetroffen migranten zeiden uit Eritrea te komen. Ze probeerden Groot-Brittannië te bereiken.

De afgelopen jaren zijn in Europa herhaaldelijk migranten gestikt in afgesloten vrachtwagens. Er vonden in 2019 bijna 40 personen de dood in een koeltruck in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 troffen de hulpdiensten 71 overleden asielzoekers aan in een vrachtwagen in Oostenrijk.

Nieuws

menu