Merkel wil minimumboete bij niet dragen mondkapje

Merkel wil minimumboete bij niet dragen mondkapje ANP

De Duitse regering van bondskanselier Angela Merkel wil een minimumboete van 50 euro invoeren voor mensen die in winkels en het openbaar vervoer geen mondkapje dragen, wat vanwege het coronavirus wel verplicht is. Dat staat in de regeringsstukken voor het overleg met de zestien deelstaten dat donderdagochtend begint.

Daarin wordt ook voorgesteld om het verbod op grote bijeenkomsten zoals volksfeesten, festivals en sportevenementen te verlengen tot eind dit jaar. Uitzonderingen kunnen er zijn in regio's met weinig coronabesmettingen. In de privésfeer wordt voorgesteld bijeenkomsten te beperken tot maximaal 25 mensen.

De regering en de deelstaten praten over het invoeren van maatregelen vanwege de stijgende coronacijfers in Duitsland. Onder andere staat een strenger toezicht op naleving van quarantaineregels op de agenda, in combinatie met het vervallen van de gratis coronatest voor reizigers die uit risicogebieden terugkeren in Duitsland.

De groei van het aantal coronabesmettingen in Duitsland bleef het afgelopen etmaal redelijk stabiel. In totaal zijn in het land 237.936 besmettingsgevallen vastgesteld, terwijl 9285 mensen aan de infectie bezweken.

Nieuws

menu