Meer dan 5000 coronabesmettingen in 24 uur in Duitsland

Meer dan 5000 coronabesmettingen in 24 uur in Duitsland ANP

In Duitsland zijn in het afgelopen etmaal nog eens 5132 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarmee zet de rappe toename van het aantal nieuwe besmettingen in Duitsland door.

Dinsdag meldde het RKI nog 4122 nieuwe gevallen. Maandag waren dat er 2467. De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn sloeg vorige week al alarm over de "zorgwekkende sprong" in het aantal coronabesmettingen. De gezondheidszorg is nog niet overbelast, zei hij er toen bij.

Volgens een regeringswoordvoerder staat Duitsland aan het begin van een tweede besmettingsgolf. Bondskanselier Angela Merkel vergadert woensdag opnieuw met de regeringsleiders van de zestien deelstaten over verdere stappen, melden Duitse media. In de hoofdstad Berlijn zijn sinds zaterdag strenge regels van kracht om het nachtleven aan banden te leggen.

Het totale aantal besmettingen in Duitsland komt met de nieuwe gevallen die het RKI woensdagochtend meldde op 334.585. In het laatste etmaal overleden in Duitsland nog eens 40 personen aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental in de Bondsrepubliek komt daarmee op 9677.

Nieuws

menu