Meer dan 5 miljoen coronabesmettingen in India

Meer dan 5 miljoen coronabesmettingen in India ANP

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in India is de vijf miljoen overstegen, meldt het Indiase ministerie van Volksgezondheid. De verspreiding van het longvirus in India is een van de snelste ter wereld, met rond de 95.000 nieuwe besmettingen per dag gedurende deze en afgelopen week. Het land heeft met meer dan 80.000 sterfgevallen in totaal het hoogste officiële dodental na de Verenigde Staten en Brazilië.

Het daadwerkelijke aantal besmettingen en doden in India als gevolg van het coronavirus ligt hoogstwaarschijnlijk veel hoger dan de officiële getallen. De resultaten van een landelijk onderzoek naar de aanwezigheid van antistoffen in het bloed van Indiërs suggereerden dat rond mei al meer dan zes miljoen mensen waren besmet.

India voerde eind maart een strikte lockdown in, die leidde tot een van de heftigste gevallen van economische krimp onder de grootste economieën ter wereld. Het bruto binnenlands product nam in het tweede kwartaal af met 23,9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De Aziatische Ontwikkelingsbank voorziet op jaarbasis een krimp van 9 procent.

Nieuws

menu