Meer dan 100 doden na explosies Beiroet

Meer dan 100 doden na explosies Beiroet ANP

Het dodental door de zware explosies in Beiroet is de 100 voorbij. Ook raakten meer dan 4000 mensen gewond, meldt het Rode Kruis in Libanon. Er wordt nog gezocht naar slachtoffers die onder het puin liggen.

De twee ontploffingen hebben geleid tot een ravage in de stad. Er ging een enorme oranje vuurbal de lucht in en daarna volgde een zware schokgolf. "Het was alsof een atoombom afging", zei een gepensioneerde vrouw die bij de haven woont. Op een snelweg door de stad stonden woensdagochtend nog tientallen beschadigde voertuigen. Rond appartementencomplexen lag het glas van gesneuvelde ramen.

De autoriteiten zijn inmiddels begonnen met het opruimen van het puin. De regering heeft gevraagd om internationale hulp voor het land, dat al kampt met de ergste economische crisis in decennia. Ziekenhuizen in Beiroet worstelen met de toestroom van patiënten. Die zouden daarom ook naar andere delen van het land worden overgebracht.

De autoriteiten doen nog onderzoek naar de oorzaak van de explosies. Er zou een loods zijn ontploft waar zeer explosief materiaal lag opgeslagen. Het ging naar verluidt om ruim 2700 ton ammoniumnitraat.

Lees ook | Nieuwe ramp voor Libanon: dit is waarom het land het al zo vreselijk moeilijk had

Nieuws

menu