Mediamagnaat Sumner Redstone (97) overleden

Mediamagnaat Sumner Redstone (97) overleden ANP

De Amerikaanse mediamagnaat Sumner Redstone is op 97-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles overleden. Redstones holding National Amusements heeft zijn dood bekendgemaakt. De media-industrie heeft een van zijn grote kampioenen verloren, aldus de holding.

Redstone, in Boston geboren als Sumner Rothstein, erfde van zijn vader ondernemingen, waaronder drive-inbioscopen die de basis vormden voor zijn opmars in Amerikaanse theaters, de tv- en filmwereld. National Amusements beheert een groot aantal mediabedrijven via ViacomCBS, waaronder CBS, MTV, VidCon, CBS Productions, BET, Comedy Central en Paramount Pictures. Redstone zelf zou volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes goed zijn voor 5 miljard dollar.

Het latere leven van de miljardair is overschaduwd door slepende familieruzies en onfrisse beschuldigingen aan zijn adres door ex-vriendinnen. De machtsstrijd in zijn imperium lijkt te zijn beslecht. Redstones ViacomCBS wordt in elk geval beheerd door een familietrust onder leiding van zijn dochter Shari Redstone.

Nieuws

menu