Man bekent schuld in zaak dodentruck

Man bekent schuld in zaak dodentruck

Man bekent schuld in zaak dodentruck ANP

Een van de mannen die verdacht worden van de dood van 39 Vietnamese migranten die vorig jaar in een vrachtwagen in Engeland werden gevonden, heeft woensdag schuld bekend. De Brits-Roemeense 43-jarige Gheorghe Nica gaf in de rechtbank in Londen toe betrokken te zijn geweest bij het illegale transport.

Nica wordt ook beschuldigd van doodslag, evenals de 23-jarige Eamonn Harrison uit Noord-Ierland. Twee andere betrokkenen worden beschuldigd van het organiseren van illegale migratie. De rechtbank behandelt woensdag de zaak van deze vier verdachten.

Eerder bekenden twee andere mannen die betrokken waren bij het drama al schuld. De Ier Ronan Hughes, die gezien wordt als de leider van de mensensmokkelbende achter het fatale transport, gaf in augustus toe schuldig te zijn. In april erkende de Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur Maurice Robinson medeverantwoordelijk te zijn.

De Vietnamezen werden in oktober 2019 dood gevonden in een vrachtwagencontainer. Dat gebeurde op een industrieterrein in Grays, zo'n 30 kilometer ten oosten van Londen. De slachtoffers, 31 mannen en jongens en 8 vrouwen, waren tussen de 15 en 44 jaar oud. Ze zijn door verstikking om het leven gekomen.