Lori Loughlin krijgt twee maanden cel voor omkoopschandaal

Lori Loughlin krijgt twee maanden cel voor omkoopschandaal ANP

De Amerikaanse actrice Lori Loughlin is veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf vanwege haar rol in het omkoopschandaal om haar dochters op de universiteit van Southern California aangenomen te krijgen. Daarnaast moet ze volgens de Amerikaanse media 150.000 dollar boete betalen en kreeg ze een taakstraf van honderd uur. Haar echtgenoot, modeontwerper Mossimo Giannulli, moet vijf maanden de cel in.

Hoewel beiden lang hun onschuld volhielden, gaven de Full House-actrice en haar man in mei toch toe dat ze deel hebben uitgemaakt van het grote omkoopschandaal rond de toelating tot prestigieuze Amerikaanse universiteiten. Ze betaalden een half miljoen om hun twee dochters toegelaten te krijgen op universiteit USC. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia Giannulli op papier deel liet uitmaken van het roeiteam van het opleidingsinstituut. Het tweetal beoefende die sport echter helemaal niet.

Nu de aanklagers de rechter hebben gevraagd de deal goed te keuren, is iets meer duidelijk over het verschil tussen de straffen van Loughlin en haar man. Giannulli zou een actievere rol hebben gespeeld in de zwendel. Hij zou vaker contact met hun tussenpersoon hebben gehad, de betalingen hebben geregeld en een confrontatie zijn aangegaan met de decaan van de middelbare school van een van zijn dochters. Die liet USC weten te betwijfelen dat de aangemelde tiener ooit actief was geweest als roeister.

Nieuws

menu