Londen neemt nieuwe maatregelen om reizen te ontmoedigen

Londen neemt nieuwe maatregelen om reizen te ontmoedigen ANP

De Britse regering neemt nieuwe maatregelen om reizen tijdens de coronapandemie te ontmoedigen. Mensen die het land willen verlaten, moeten in een verklaring uitleg over de noodzaak van hun reis gaan geven. "Het is duidelijk dat er nog steeds elke dag te veel mensen ons land binnenkomen of verlaten", zo verdedigde minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel de maatregel woensdag.

De Britse regering werkt ook aan een maatregel om reizigers uit 22 landen die Engeland binnenkomen in hotels in quarantaine te plaatsen. Die quarantaine moet tien dagen duren, zei Patel. Op de lijst staan onder meer Brazilië, Portugal, Zuid-Afrika en Kaapverdië. De maatregel houdt verband met virusvarianten die in Brazilië en Zuid-Afrika zijn ontstaan. Die gelden als besmettelijker dan het oorspronkelijke virus.

Volgens verschillende Britse media gaat het verplichte verblijf in een hotel de terugkerende reiziger naar schatting 1500 pond (circa 1700 euro) kosten. Het zou voor de meeste Britten een buitenlandse reis onbetaalbaar maken.

Patel zei dat de nieuwe plannen voor reizigers nog verder moeten worden uitgewerkt en dat nog onduidelijk is wanneer de maatregelen ingaan.

Nieuws

menu