Leden van Huis van Afgevaardigden VS moeten mondkapje dragen

Leden van Huis van Afgevaardigden VS moeten mondkapje dragen ANP

De Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft woensdag aangekondigd dat leden van het Huis en medewerkers verplicht een mondkapje moeten dragen.

De Congresleden mogen hun maskers afdoen als ze het Huis toespreken, aldus Pelosi. "De voorzitter verwacht dat alle leden en medewerkers zich aan deze verplichting houden als teken van respect voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van anderen die aanwezig zijn in de kamer en de omliggende ruimtes", zei de voorzitter.

Het besluit komt nadat het Republikeinse congreslid Louie Gohmert, die tijdens de coronapandemie standvastig weigerde een masker te dragen, woensdag positief op Covid-19 testte. Ten minste drie van zijn collega's zeiden daardoor in thuisisolatie te zullen gaan.

Pelosi waarschuwde dat ze de bevoegdheid heeft om een lid van de vloer te laten verwijderen als die geen mondkapje draagt. Leden die vergeten een masker mee te nemen, kunnen die volgens haar bij de ingang van het Huis ophalen.

Nieuws

menu