Laatste Oekraïense bolwerk in regio Donetsk onder Russische druk

Laatste Oekraïense bolwerk in regio Donetsk onder Russische druk ANP

Het laatste Oekraïense bolwerk in de regio Donetsk staat onder hevige druk van het Russische leger. De Russen proberen Bachmoet, Siversk en Soledar in te nemen, die steden vormen de laatste verdedigingslijn van Oekraïne voor het hoofdkwartier in Donetsk in Slovjansk-Kramatorsk.

"De vijand blijft Bachmoet aanvallen, de gevechten duren voort", aldus de Oekraïense legerleiding zaterdagochtend. Volgens Oekraïne wordt de stad nog van buitenaf bestookt, maar pro-Russische rebellen zeggen dat er al in de stad wordt gevochten. Beide verklaringen kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.

De hevigste gevechten in het oosten van Oekraïne vinden nu plaats rond Bachmoet. Een belangrijke verkeerskruising wordt hevig beschoten door de Russen. Russische militairen staan ook aan de rand van Siversk en Soledar

Ook rond de stad Donetsk wordt nog hevig gevochten. Donetsk wordt sinds 2014 gecontroleerd door de pro-Russische rebellen, zij proberen het Oekraïense leger nog verder terug te dringen.

In het zuiden van het land hebben de Oekraïners de bovenhand. Daar moet het Russische leger in de verdediging in de regio rond Cherson.

Nieuws

menu