Kremlin: Russen in Wit-Rusland waren op doorreis

Kremlin: Russen in Wit-Rusland waren op doorreis

Kremlin: Russen in Wit-Rusland waren op doorreis ANP

De Russen die eerder deze week in de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn aangehouden, waren op doorreis vanuit Rusland naar Turkije. Dat heeft de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin vrijdag gezegd.

Een groep van 32 Russische huurlingen werd in Minsk opgepakt. Volgens Wit-Rusland was de groep van plan terroristische aanslagen te plegen. Het zou gaan om leden van PMC Wagner, een Russische paramilitaire organisatie.

"De Russen zouden naar een ander land vliegen. Hun verblijf heeft niets te maken met Wit-Rusland of de binnenlandse aangelegenheden daar", aldus de woordvoerder. De huurlingen zouden vliegtickets naar Istanbul hebben gehad. "Wit-Rusland is onze bondgenoot."

Volgende week worden presidentsverkiezingen gehouden in Wit-Rusland. De lokale autoriteiten zeggen dat de huurlingen connecties hadden met de oppositie in het land en van plan waren voor instabiliteit te zorgen voorafgaand aan de stembusgang. President Aleksandr Loekasjenko hoopt voor de zesde keer verkozen te worden tot president.