Koning Albert ontvangt buitenechtelijke dochter Delphine thuis

Koning Albert ontvangt buitenechtelijke dochter Delphine thuis

Koning Albert ontvangt buitenechtelijke dochter Delphine thuis ANP

Koning Albert heeft zijn buitenechtelijke, inmiddels erkende dochter Delphine (52) zondag thuis op kasteel Belvédère in Laken ontvangen. In een gezamenlijke 'boodschap' van de in 2013 teruggetreden koning, zijn vrouw koningin Paola en prinses Delphine schrijft het drietal dat het "na het tumult, het lijden en de verwondingen, tijd is voor vergeving, genezing en verzoening".

"Op zondag 25 oktober werd een nieuw hoofdstuk, rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop aangevat", luidt de koninklijke mededeling. "Tijdens onze ontmoeting in het Kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen." Ze hebben besloten "deze nieuwe weg in te slaan".

De ontmoeting vond plaats kort nadat Alberts zoon en huidige koning Filip voor het eerst met zijn halfzus kennismaakte en dat wereldkundig maakte. Albert erkende Delphine pas begin dit jaar na een jarenlange juridische strijd en een voor de rechtbank afgedwongen DNA-test. Vorige maand kende de rechter Delphine de achternaam van de koninklijke familie en de prinsessentitel toe. Delphines moeder is de voormalige maîtresse van Albert toen hij nog prins was, barones Sybille de Selys Longchamps.