Kim: we bereiden voor op zowel dialoog als confrontatie met VS

Kim: we bereiden voor op zowel dialoog als confrontatie met VS ANP

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft gezegd dat zijn land zich moet voorbereiden op "zowel dialoog als confrontatie" met de Verenigde Staten onder president Joe Biden, meldden de staatsmedia vrijdag.

Tijdens een plenaire vergadering van het centraal comité van de regerende Arbeiderspartij schetste Kim zijn strategie voor de betrekkingen met Washington, en de "beleidsvoornemens van de nieuw ontstane Amerikaanse regering", schrijft het Noord-Koreaanse persbureau KCNA.

De Noord-Koreaanse leider "riep op om scherp en snel te reageren en om om te gaan met de snel veranderende situatie en zich te concentreren op het nemen van een stabiele controle over de situatie op het Koreaanse schiereiland", aldus het agentschap.

Pyongyang had Biden al beschuldigd van het voeren van een "vijandig beleid" en zei dat het een "grote blunder" was voor de Democraat om te zeggen dat hij de dreiging die uitgaat van het nucleaire programma van het Noorden zou aanpakken "door middel van diplomatie, maar ook door middel van strenge afschrikking".

Biden's voorganger Donald Trump baarde opzien met een reeks persoonlijke ontmoetingen met Kim. Dat beleid zal Biden "niet voortzetten tenzij de voorwaarden drastisch veranderen". Hij beloofde dat hij Kim niet zal ontmoeten tenzij er een concreet plan is om te onderhandelen over het nucleaire arsenaal van Pyongyang.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland