Jury begint met beraad in smaadzaak Depp tegen Heard

Jury begint met beraad in smaadzaak Depp tegen Heard ANP

De jury in de smaadzaak van de Amerikaanse acteur Johnny Depp tegen zijn ex-echtgenote Amber Heard is in beraad gegaan. Na een proces van zes weken waarin Depp en Heard elkaar van huiselijk geweld beschuldigden, zal de zevenkoppige jury overleg voeren over een uitspraak.

Eerder op vrijdag hielden de juridische teams van de 58-jarige acteur en de 36-jarige actrice hun slotpleidooien. Het team van Depp beschuldigde Heard ervan "alles te zeggen om haar gelijk te krijgen". Heards team daarentegen haalde aan dat er "ook sprake is van huiselijk geweld als er geen bewijs is".

De zaak tussen Depp en Heard is inmiddels zes weken gaande. De voormalig geliefden hebben allebei een getuigenis afgelegd voor de rechtbank. Ook werden getuigen gehoord voor zowel Johnny als Amber. Op sociale media leeft de zaak enorm en wordt er flink gespeculeerd over wie deze zaak uiteindelijk gaat winnen.

De acteur klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk schreef voor de Amerikaanse krant The Washington Post, waarin ze zei een slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Hoewel Depp niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de 58-jarige acteur voor lezers overduidelijk dat het over hem ging. En hoewel Heard de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze donderdag juist wel de auteur van het artikel te zijn, "om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn".

Nieuws

menu