Hoogste aantal corona-doden op één dag in Rusland sinds uitbraak

Hoogste aantal corona-doden op één dag in Rusland sinds uitbraak ANP

In Rusland zijn in de afgelopen 24 uur 679 doden door Covid-19 geregistreerd. Dat is voor de vierde dag op rij het hoogste aantal bevestigde sterfgevallen op één dag sinds het begin van de pandemie. De autoriteiten wijten het record aan de meer besmettelijke Delta-variant van het virus in combinatie met te weinig inentingen. Een dag eerder viel met 672 een bijna even groot aantal doden.

De coronavirus-taskforce van de regering registreerde 23.218 nieuwe besmettingen het afgelopen etmaal, waarmee het nationale aantal gevallen op 5.561.360 is gekomen.

Het Kremlin is somber over de ontwikkelingen. Dinsdag heeft de regering toegegeven dat het niet zal lukken om voor de herfst 60 procent van de bevolking in te enten tegen het virus. De verwachtingen zullen naar beneden worden bijgesteld, erkende regeringswoordvoerder Dmitri Peskov. Een hoge vaccinatiegraad is nodig om het virus in te dammen. Ongeveer 22,2 miljoen van de 146 miljoen inwoners hebben ten minste één dosis gekregen.

Volgens overheidsstatistieken zijn in het land ruim 135.000 mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19 en daarmee is Rusland het zwaarst getroffen Europese land. Maar het statistiekbureau Rosstat, dat een bredere definitie heeft van sterfgevallen die verband houden met Covid-19, registreerde eind april al 270.000 sterfgevallen.

Nieuws

Meest gelezen