Hillary Clinton: laat je stem niet verloren gaan

Hillary Clinton: laat je stem niet verloren gaan ANP

Hillary Clinton, de Democratische presidentskandidaat in de verkiezingen van 2016, waarschuwde Amerikanen die bij de verkiezingen in november van president Donald Trump af willen, dat zij hun stem niet verloren moeten laten gaan. Clinton deed de oproep in een toespraak tot de conventie van de Democratische partij.

"Onthoud, Joe en Kamala kunnen drie miljoen stemmen meer krijgen en toch verliezen", memoreerde Clinton haar verlies tegen Donald Trump in 2016. Trump won de verkiezingen toen op het aantal kiesmannen. "Mensen hebben me geregeld gezegd: 'ik had me niet gerealiseerd dat hij zo gevaarlijk was', 'ik zou willen dat we het over konden doen', of erger 'ik had moeten gaan stemmen'", aldus Clinton.

De voormalige first lady herinnerde het publiek aan het feit dat ze na de verkiezingen in 2016 had gezegd dat Trump een kans verdiende. "Helaas, hij is wie hij is", zei ze daar woensdagavond plaatselijke tijd over. "We hebben overweldigende aantallen nodig", spoorde Clinton de Democratische kiezers aan. Ze riep kiezers op om zich zo snel mogelijk te registreren en een stembiljet aan te vragen.

Nieuws

menu