Helft van Duitsers heeft eerste coronaprik gehad

Helft van Duitsers heeft eerste coronaprik gehad ANP

Net iets meer dan de helft van de Duitse bevolking heeft minstens één coronaprik gehad. Gezondheidsminister Jens Spahn meldt ook dat 29,6 procent van de bevolking alle benodigde prikken heeft gehad en dus maximaal beschermd is tegen Covid-19.

Het aantal besmettingen met het coronavirus daalt nu steeds meer mensen ingeënt zijn. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldde vrijdag dat in 24 uur 1076 nieuwe besmettingen waren geregistreerd. Een week eerder werden 2440 gevallen gemeld. Het reproductiegetal ligt nu op 0,72. Dat betekent dat 100 mensen 72 anderen besmetten en er dus steeds minder besmettingen zullen plaatsvinden.

Vanwege de afname in het aantal besmettingen heeft Duitsland diverse coronabeperkingen beëindigd. Gezondheidsautoriteiten waarschuwen vanwege de Delta-variant van het virus tegen te snelle versoepelingen. Duitsland maakt zich in toenemende mate zorgen over de mutatie die eerder dit jaar voor het eerst opdook in India.

De Delta-variant lijkt de oorzaak van een toename van het aantal besmettingen in Engeland. Om die reden zijn daar de laatste versoepelingen van de lockdown uitgesteld. In tegenstelling tot Engeland is de Delta-variant niet dominant in Duitsland. Wel lijkt er sprake te zijn van een opmars. Het RKI meldt dat in de eerste week van juni bij 6,2 procent van alle besmette personen de Delta-variant is vastgesteld. Een week eerder was dat 3,7 procent.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland