Harris komt aan in Zuid-Korea, dag na rakettest Noord-Korea

Harris komt aan in Zuid-Korea, dag na rakettest Noord-Korea ANP

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris is donderdag gearriveerd in Zuid-Korea. Een dag eerder vuurde Noord-Korea nog twee ballistische korteafstandsraketten af die in de Japanse Zee terechtkwamen.

Harris landde op Osan Air Base, ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Seoul, nadat zij eerder de staatsbegrafenis van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe in Tokio had bezocht. Na aankomst zei zij in Zuid-Korea te zijn "om de sterke band met het land aan te halen".

Donderdag gaat de vicepresident naar de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen Noord- en Zuid-Korea. Op het programma staat onder meer een rondleiding en een ontmoeting met militairen.

Begin vorige maand bezocht de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi de DMZ ook al. Het was het eerste bezoek van een hooggeplaatste Amerikaanse politicus sinds voormalig president Donald Trump er in 2019 naartoe ging en daar de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un ontmoette.

Noord-Korea haalde naar aanleiding van het bezoek uit naar Pelosi en noemde haar "de ergste verwoester van internationale vrede".

Nieuws

menu