Gewelddadige protesten in Malmö na anti-islamacties

Gewelddadige protesten in Malmö na anti-islamacties ANP

In de Zweedse stad Malmö zijn vrijdagavond rellen uitgebroken toen minstens 300 mensen bijeen waren gekomen om te demonstreren tegen anti-islamacties in de stad. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Demonstranten gooiden voorwerpen naar politieagenten en autobanden werden in brand gestoken, zei een politiewoordvoerder. Eerder op de dag is in Malmö een kopie van de Koran verbrand door rechtsextremisten.

"We hebben dit niet onder controle, maar we zijn actief bezig om de controle terug te krijgen", aldus de woordvoerder. "We zien een verband tussen wat er nu gebeurt en wat er eerder is gebeurd", zei hij. De demonstraties waren geëscaleerd op dezelfde plek waar de Koran was verbrand, zei de woordvoerder.

De krant Aftonbladet zei dat er vrijdag verschillende anti-islamactiviteiten hadden plaatsgevonden in Malmö. Zo schopten drie mannen een kopie van de Koran naar elkaar over op een openbaar plein.

De anti-islamprotesten vonden plaats nadat Rasmus Paludan, leider van de Deense extreemrechtse politieke partij Hard Line, toestemming was geweigerd om een ​​bijeenkomst in Malmö te houden en volgens de krant aan de Zweedse grens was tegengehouden.

Nieuws

menu