Franse bars en restaurants mogelijk nog tot half januari gesloten

Franse bars en restaurants mogelijk nog tot half januari gesloten

Franse bars en restaurants mogelijk nog tot half januari gesloten ANP

Franse bars en restaurants blijven mogelijk nog tot half januari gesloten nu de regering probeert de heroplevende uitbraak van het coronavirus te stoppen, meldde radiostation France Info dinsdag.

De Franse regering sloot eind oktober alle niet-essentiële bedrijven omdat het aantal virusgevallen weer snel toenam. De landelijke beperkingen werden aanvankelijk opgelegd voor een periode van een maand. Op 1 december zouden winkels kunnen heropenen als de gezondheidsomstandigheden het toelaten.

Premier Jean Castex maakte echter duidelijk dat dit niet van toepassing was op bars en restaurants, zei regeringswoordvoerder Gabriel Attal dinsdag in een interview op de zender France 2.

Overheidsfunctionarissen zullen volgende maand de situatie voor bars en restaurants opnieuw bekijken, zei hij, toen hem werd gevraagd naar het France Info-bericht van een heropening op 15 januari.

De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran zei dinsdag dat hij geen datum kon geven voor het einde van de nationale lockdown. Volgens Veran zullen bars en restaurants in december nog niet heropenen.