Emmy Awards in aangepaste vorm uitgereikt

Emmy Awards in aangepaste vorm uitgereikt

Emmy Awards in aangepaste vorm uitgereikt ANP

De 72e uitreiking van de Primetime Emmy Awards ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Vanwege de coronacrisis is er geen publiek en rode loper en zullen de winnaars de prestigieuze televisieprijzen zondag vanuit huis of andere locaties in ontvangst nemen.

Jimmy Kimmel presenteert de uitreiking live vanuit het Staples Center in Los Angeles en schakelt met de sterren. Van een "veredelde Zoom-vergadering" is volgens de productie geen sprake. "De show zal zo veel mogelijk live zijn, vanaf verschillende locaties. Dat kan dus ook bij genomineerden thuis voor de deur zijn of in de tuin, wat leuke momenten kan opleveren. Iemand kan een award aannemen in een pyjama of in een galajurk, het is maar net waar je je prettig bij voelt. Dit kan weleens de leukste versie van de Emmy's ooit worden", zei Ian Stewart, die voor de derde keer op rij verantwoordelijk is voor de productie, eerder.

Van programma's als Zoom, Facetime en Skype wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt tijdens de uitreiking. "Desnoods laten we een familielid iets filmen, mocht een genomineerde in het buitenland wonen of verblijven. Dan zorgen wij ervoor dat ze de juiste apparatuur hebben om goed beeld aan te leveren."

De HBO-miniserie Watchmen is zondag met 26 nominaties de grootste kanshebber. Het is niet de enige serie die flink in de prijzen zou kunnen vallen. Zo zijn onder meer The Marvelous Mrs. Maisel (20), Ozark (18), Succession (18) en The Mandalorian (15) grote kanshebbers.