Eerste lokale coronabesmetting Taiwan sinds april

Eerste lokale coronabesmetting Taiwan sinds april ANP

In Taiwan is dinsdag de eerste lokale coronabesmetting vastgesteld sinds april. De autoriteiten melden dat het om een vrouw gaat die het virus waarschijnlijk heeft gekregen van een bevriende Nieuw-Zeelandse piloot die besmet is.

De gezondheidsdiensten in Taiwan zijn een groot onderzoek gestart. Er worden 167 mensen getest die in contact zijn geweest met de vrouw.

De regering heeft ook een lijst vrijgegeven met alle plekken waar de piloot is geweest, omdat hij niet al zijn contacten had doorgegeven. Mensen die op dezelfde locaties zijn geweest als de piloot, moeten hun gezondheid in de gaten houden. De Nieuw-Zeelander testte zondag positief toen hij in de Verenigde Staten aankwam na een vlucht.

Tot dinsdag zag het land alleen maar besmettingen bij mensen die naar Taiwan toekwamen. Zij worden bij aankomst getest en moeten sowieso eerst in quarantaine voor ze het land in mogen. Taiwan heeft 771 coronabesmettingen vastgesteld, voornamelijk bij reizigers. Er zijn zeven mensen overleden aan het virus.

Nieuws

menu