Eerste debat Trump en Biden is begin laatste fase campagne

Eerste debat Trump en Biden is begin laatste fase campagne ANP

De Republikeinse kandidaat Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden gaan dinsdag voor het eerst met elkaar in debat voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Het eerste debat zet meestal de toon voor de rest van de campagne en kan van grote invloed zijn op zwevende kiezers.

De verwachting is dat Biden dinsdag de aanval opent het economische beleid van president Trump en zijn aanpak van de coronapandemie, terwijl Trump vooral een persoonlijke aanval voorbereid. De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen bij het debat zijn het coronavirus, de economie, racisme en geweld en de integriteit van de verkiezingen.

Campagnemedewerkers van Trump hebben tegen The Washington Post gezegd dat de president zich nauwelijks heeft ingelezen voor het debat. "Hij zegt dat hij door er dagelijks mee bezig te zijn, genoeg kennis in huis heeft", aldus een medewerker die anoniem wil blijven. Medewerkers van Bidens campagne zeggen dat hij zich wel goed heeft ingelezen.

Na het debat van dinsdag staan Trump en Biden nog twee keer tegenover elkaar, op 15 en 22 oktober. Running mates Mike Pence en Kamala Harris debatteren een keer met elkaar, op 7 oktober.

Nieuws

menu