Duitsers weer de straat op tegen coronamaatregelen

Duitsers weer de straat op tegen coronamaatregelen ANP

In meerdere Duitse steden staan zaterdag weer demonstraties gepland tegen de coronamaatregelen van de overheid. De grootste betoging vindt vermoedelijk plaats in Wiesbaden, waar 3000 mensen worden verwacht.

In Hannover komen voor- en tegenstanders van de coronamaatregelen mogelijk tegenover te staan. Circa 2000 tegenstanders hebben aangegeven te zullen betogen, een tegendemonstratie georganiseerd door de vakfederatie DGB trekt naar verwachting zo'n 1600 mensen.

In München stond een protest op de agenda waar 5000 deelnemers werden verwacht, maar die mag van het stadsbestuur niet plaatsvinden. Dat vreesde te veel mensen op een te kleine plek. Er mag een betoging van duizend mensen plaatsvinden op een plek waar mensen wel voldoende afstand van elkaar kunnen bewaren. Ook mogen vijfhonderd mensen in een optocht door de stad lopen, bepaalde een rechtbank zaterdagochtend vroeg.

Afgelopen maand trokken betogingen in Duitsland tienduizenden mensen. De autoriteiten beëindigden veel bijeenkomsten vroegtijdig omdat mensen zich niet aan de coronamaatregelen hielden.

Nieuws

menu