Dode en vermisten na instorten steiger Antwerpen

Dode en vermisten na instorten steiger Antwerpen ANP

Zeker één persoon is in het Belgische Antwerpen om het leven gekomen door het instorten van een bouwsteiger en een deel van een school in aanbouw. De brandweer zoekt nog naar vijf vermisten die onder het puin liggen. "De reddingswerken gaan nog steeds door. De containers met puin rijden af en aan. Onze ploegen, de aannemer en de civiele bescherming zoeken nog de hele nacht verder. De omgeving is nog steeds afgesloten door de politie", meldt de hulpdienst op Twitter.

Onder de vermisten bevinden zich volgens lokale media vier Portugese werknemers van een bouwbedrijf. Die stonden naar verluidt op de steiger toen het gebouw instortte. De Gazet van Antwerpen schrijft dat het er volgens de eerste informatie op lijkt dat de bovenverdieping van de nieuwbouw deels naar beneden is gekomen, maar hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk.

De krant schrijft dat zeker acht mensen ernstig gewond raakten. Het gaat waarschijnlijk vooral om bouwvakkers die in het gebouw aan het werk waren. De hulpdiensten moeten bij de zoektocht naar slachtoffers voorzichtig te werk gaan, omdat het gebouw nog erg instabiel is. Er worden ook reddingshonden ingezet om bedolven mensen op te sporen.

Een omwonende, die in een ziekenhuis werkt, zei dat ze veel gegil hoorde. "In pyjama ben ik naar beneden gelopen om te gaan helpen", vertelde ze de Gazet. De brandweer bracht gewonden volgens de vrouw naar een veldje tussen de gebouwen. "Ik heb geleerd dat de stilste slachtoffers er vaak het slechtst aan toe zijn dus ben ik begonnen met me daarover te bekommeren."

Later bracht ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een bezoek aan de rampplek. Ze sprak over een "vreselijk drama" en betuigde medeleven aan slachtoffers en hun naasten. "Ik ben hier ook om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken tijdens de moeilijke zoektocht die nog uren zal duren."

De Belgische koning Filip heeft vrijdagavond gebeld met burgemeester Bart De Wever van Antwerpen. Hij betuigde medeleven aan de slachtoffers en hun familie, wenste de gewonden veel beterschap en dankte de hulpdiensten voor hun werk.

Nieuws

menu