Documenten over Ghislaine Maxwell vrijgegeven

Documenten over Ghislaine Maxwell vrijgegeven ANP

Tientallen nieuwe documenten met betrekking tot de omgang van Ghislaine Maxwell met Jeffrey Epstein zijn donderdag openbaar gemaakt. De ex-vrouw van Epstein wordt verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik en is eerder door de Amerikaanse autoriteiten gearresteerd.

De rechter in New York had op 23 juli al opdracht gegeven een groot deel van meer dan 80 documenten uit een rechtszaak in 2015 tegen Maxwell vrij te geven. Die zaak werd aangespannen door Virginia Giuffre die Epstein ervan beschuldigde haar met behulp van Maxwell als seksslavin te hebben gehouden.

Maxwell diende donderdag nog een verzoek in bij de rechtbank om de vrijgave van twee aanvullende documenten te blokkeren, waaronder een verklaring uit 2016 over haar seksleven en een verklaring van een niet nadere benoemde aanklager van Epstein.

Advocaten van Maxwell zeiden dat het openbaar maken van haar verklaring het "moeilijk, zo niet onmogelijk" zou kunnen maken om een ​​onpartijdige jury te vinden voor haar strafproces. De twee verklaringen blijven naar verwachting tot maandag verzegeld, afhankelijk van hoe het hof van beroep beslist.

Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, die vorig jaar in afwachting van zijn eigen proces zelfmoord pleegde in zijn cel. Ze heeft verklaard onschuldig te zijn.

De Britse Maxwell is de jongste dochter van mediamagnaat Robert Maxwell en was een prominente 'socialite'. Ze introduceerde Epstein volgens Britse media bij tal van kopstukken onder wie presidenten, artiesten, zakenmagnaten en de Britse prins Andrew, die ook door een vermeend slachtoffer beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Nieuws

menu