Democraten staan tijdens conventie stil bij politiegeweld

Democraten staan tijdens conventie stil bij politiegeweld ANP

De Nationale Democratische Conventie waar Joe Biden officieel wordt aangewezen als presidentskandidaat is maandag begonnen met verschillende toespraken. Er werd onder andere stilgestaan bij zwarte Amerikanen die het slachtoffer zijn geworden van het politiegeweld in Amerika. Daarvoor werd een moment van stilte aangekondigd door Philonise Floyd, de broer van George Floyd wiens dood in mei voor massale protesten zorgde.

Ook de bekende senator van Vermont, Bernie Sanders, kwam maandag aan het woord. "Als reactie op de ongekende reeks aan crises waarmee we worden geconfronteerd, hebben we een ongekende respons nodig - een beweging, als nooit tevoren, van mensen die bereid zijn op te staan ​​en te vechten voor democratie en fatsoen", aldus Sanders die de komende verkiezingen de belangrijkste uit de Amerikaanse geschiedenis noemt. "Deze verkiezing gaat over het behoud van onze democratie." De linkse senator was de belangrijkste uitdager van Biden voor de Democratische nominatie.

De conventie wordt vanwege het coronavirus grotendeels online gehouden en is te zien op de grote televisiezenders van Amerika. De Democraten zouden eigenlijk in juli bijeenkomen, maar de conventie werd al snel na de uitbraak van het longvirus in de VS verplaatst naar augustus. De organisatie hoopte dat er dan meer mensen aanwezig konden zijn.

Bidens beoogde vicepresident Kamala Harris komt woensdag aan het woord en Biden zal donderdag nadat hij officieel is genomineerd als Democratische presidentskandidaat een toespraak houden.

Nieuws

menu