Carnavalsoptocht in Rio uitgesteld vanwege corona

Carnavalsoptocht in Rio uitgesteld vanwege corona ANP

De wereldberoemde carnavalsoptocht in Rio de Janeiro is voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft de organisatie van het evenement, dat volgend jaar februari zou plaatsvinden, laten weten. Of het hele carnavalsfeest in Rio niet doorgaat, is nog niet duidelijk.

"Het wordt steeds moeilijker om zonder vaccin carnaval te vieren", zei Jorge Castanheira, voorzitter van de organisatie van sambascholen die de optocht organiseert over het besluit. Volgens Castanheira kan door de uitbraak van het longvirus in Brazilië de veiligheid van de bezoekers en deelnemers op dit moment niet gegarandeerd worden. De optocht kan volgens de organisatie tot uiterlijk januari 2022 worden ingehaald.

Eerder besloot São Paulo, de tweede stad van Brazilië, de komende editie van het carnavalsfeest uit te stellen vanwege de pandemie. In Brazilië zijn op de Verenigde Staten na de meeste doden gevallen als gevolg van het coronavirus. Meer dan 139.000 mensen in het Zuid-Amerikaanse land zijn omgekomen en er zijn ruim 4,6 miljoen besmettingen geregistreerd.

Nieuws

menu