Burgemeester Minneapolis roept hulp nationale garde in

Burgemeester Minneapolis roept hulp nationale garde in ANP

De burgemeester van de Amerikaanse stad Minneapolis Jacob Frey heeft de hulp van de nationale garde ingeroepen om de orde te herstellen nadat een schietincident waarbij de politie was betrokken leidde tot rellen en plunderingen. Lokale media melden dat Frey ook een avondklok instelde.

De politie wilde een man inrekenen die werd verdacht van een dodelijke schietpartij in een parkeergarage eerder op de dag. De verdachte van het schietincident sloeg de hand aan zichzelf toen de politie hem naderde. Op straat gonsde het gerucht dat de man door de politie zou zijn doodgeschoten.

Rellen braken daarna uit bij een winkelcentrum, waar ook winkels werden geplunderd. De politie probeerde de relschoppers weg te krijgen met traangasgranaten.

De gouverneur van de staat Minnesota heeft toegezegd versterkingen naar Minneapolis te sturen om de lokale politie te ondersteunen. Minneapolis was ook het toneel van rellen en plunderingen na de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd in die stad eind mei.

Nieuws

menu