Brussel nog in gesprek met Moderna over levering vaccins

Brussel nog in gesprek met Moderna over levering vaccins ANP

De Europese Commissie is nog steeds in onderhandeling met de Amerikaanse farmaceut Moderna over de levering van coronavaccins. Eind augustus al maakte het biotechnologiebedrijf zelf bekend dat het met het dagelijks EU-bestuur in gesprek was over de levering van 80 miljoen doses met een optie op nog eens 80 miljoen als het vaccin veilig en effectief zou blijken. Volgens commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) lopen de onderhandelingen nog altijd, zei ze in het Europees Parlement.

Moderna maakte maandag bekend dat volgens voorlopige onderzoeksresultaten het vaccin voor 94,5 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting met het coronavirus. Kyriakides twitterde dat het nieuws "bemoedigend" is.

Ook liet ze weten dat ze "later deze week" het contract tekent met Pfizer-BioNTech. Met die Amerikaans/Duitse combinatie heeft Brussel een principeovereenkomst voor de levering van 200 miljoen doses en een optie op nog eens 100 miljoen doses. Volgens het bedrijf is dat vaccin voor 90 procent effectief.

Nieuws

menu