Britse regering komt met top vanwege lage vaccinatiegraad Londen

Britse regering komt met top vanwege lage vaccinatiegraad Londen ANP

De Britse regering maakt zich zorgen over de vaccinatiebereidheid in hoofdstad Londen en belegt daarom een speciale vaccinatietop. Daar gaan gezondheidsexperts en gezaghebbende figuren uit de gemeenschap vrijdag overleggen over maatregelen.

Verantwoordelijk minister Nadhim Zahawi zegt dat de overheid meer gaat doen om vaccintwijfelaars te overtuigen. Daarbij gaat speciale aandacht uit naar mensen van Afrikaanse en Aziatische komaf. "Vaccineren is onze weg uit de pandemie."

Het baart de regering zorgen dat miljoenenstad Londen achterloopt in de vaccinatiecijfers. Zo'n 60 procent van de Londenaren heeft volgens de laatste regionale statistieken minstens één dosis gehad van een coronavaccin. Dat percentage ligt in zeven andere Engelse regio's op 73 tot 79 procent.

Aantal besmettingen stijgt weer

Zahawi stelt dat al het nodige is gedaan om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Mensen kunnen hulp krijgen bij het maken van een prikafspraak en er rijden speciale vaccinatiebussen rond. De minister zei dat ook mensen worden ingeënt in "kerken, synagogen, gurdwaras en tempels".

Het Verenigd Koninkrijk ziet het aantal coronabesmettingen de laatste weken weer fors stijgen. Het dodental schiet echter niet omhoog en dat komt volgens gezondheidsfunctionarissen door de grootschalige vaccinatiecampagne. Zahawi zei dat vaccins alleen in Engeland al 14.000 levens hebben gered en ruim 44.000 ziekenhuisopnames hebben voorkomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland