Britse politie: 680 arrestaties bij klimaatprotesten Londen

Britse politie: 680 arrestaties bij klimaatprotesten Londen ANP

De Britse politie heeft 680 arrestaties verricht tijdens dagenlange klimaatprotesten in Londen. Agenten arresteerden mensen voor het hinderen van het verkeer, vandalisme, het verstoren van de openbare orde en andere strafbare feiten. De Londense politie verwacht dat nog meer mensen worden opgepakt.

Activisten van actiegroep Extinction Rebellion hebben deze maand anderhalve week actie gevoerd in de hoofdstad en op andere plaatsen in het land. Activisten blokkeerden onder meer bruggen en krantendrukkerijen. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel omschreef de actievoerders als "criminelen" die met hun "guerrilla-tactieken" hardwerkende burgers duperen.

Oppositieleden hebben meer sympathie voor de actiegroep. Politica Diane Abbott van de progressieve partij Labour riep de minister op te stoppen met het "stigmatiseren" van de activisten en te luisteren naar hun "belangrijke boodschap". Extinction Rebellion vindt dat door toedoen van de mensheid sprake is van een ongekende klimaatcrisis. De groep wil dat overheden daar meer tegen doen.

Nieuws

menu