Britse gezondheidsminister blij met tempo vaccinaties

Britse gezondheidsminister blij met tempo vaccinaties ANP

De Britse gezondheidsminister Matt Hancock is blij met het tempo van de vaccinaties in het land en stelt vast dat de eerste fase met succes is afgerond. Iedereen ouder dan 70 jaar heeft een inenting aangeboden gekregen en 90 procent heeft positief op het aanbod gereageerd. Het land gaat nu over op de tweede fase van het vaccinatieprogramma voor de leeftijdsgroep van 65 tot en met 70 jaar.

Ook de meesten uit de andere doelgroepen van fase één zijn ingeënt. Het zijn sociaal werkers, medewerkers in de gezondheidsinstellingen en ander personeel van de Nationale Gezondheidsdienst (NHS). Hancock noemde het "een mijlpaal op weg naar vrijheid voor ons allen". Premier Boris Johnson sprak in het weekend van 15 miljoen inentingen die sneller dan verwacht zijn toegediend terwijl het aantal nieuwe gevallen van besmetting aanzienlijk daalt. Hancock gaat zich nu op 32 miljoen vaccinaties in tien weken tijd richten.

Johnsons regering overlegt over versoepeling van de coronamaatregelen. Britse media zien al over enkele weken de mogelijkheid dat winkels weer opengaan en beperkingen van de bewegingsvrijheid en de sociale contacten kunnen worden versoepeld. Ze gaan ervan uit dat onder bepaalde omstandigheden families weer bij elkaar kunnen komen voor Pasen dat dit jaar op 4 april valt.

Nieuws

menu