Borrel taboe op Belgische stranden

Borrel taboe op Belgische stranden ANP

Op stranden langs de hele Belgische kust wordt sterkedrank verboden tot en met 30 september. De boete kan oplopen tot 200 euro. Strandtenten met een vergunning mogen wel een borrel blijven serveren.

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, heeft dat bekendgemaakt. Hij vindt dat feestjes met sterkedrank op het strand "uit den boze" zijn.

De kustregio vreest dat het aantal coronabesmettingen toeneemt door de toeloop uit andere delen van het land. De maatregel is ook een reactie op een grote vechtpartij, afgelopen weekend op het strand van Blankenberge. Daarbij speelde alcohol een grote rol.

Minder treinen

De jonge relschoppers keerden zich tegen de politie. Er zitten vier verdachten uit Brussel vast. Het agressieve gedrag van de vermeende "stadsbende" zorgde voor veel verontwaardiging. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kijkt of het mogelijk is bekende amokmakers van bepaalde plekken te weren.

Eerder deze week werd al besloten dat de Belgische spoorwegen komend weekeinde minder treinen naar de kust laten rijden om de drukte daar te beperken. Voor elke kustgemeente is een maximumaantal treinreizigers per dag bepaald.

Nieuws

Meest gelezen

menu