Bijna 58 miljoen televisiekijkers voor debat Harris en Pence

Bijna 58 miljoen televisiekijkers voor debat Harris en Pence ANP

Bijna 58 miljoen Amerikaanse televisiekijkers hebben donderdag naar het vicepresidentsdebat tussen de Democratische senator Kamala Harris en vicepresident Mike Pence gekeken. Dat zijn er ruim een derde (36 procent) meer dan in 2016, blijkt uit data van marktonderzoeksbureau Nielsen. Toen keken 37 miljoen mensen naar het debat tussen de toenmalige 'running mates' Pence en de Democraat Tim Kaine.

Het daadwerkelijke aantal Amerikanen dat naar de confrontatie tussen Pence en Harris keek is hoger, omdat de mensen die het debat online volgden niet in de cijfers zijn meegenomen. Naar het eerste verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden keken met 73 miljoen nog altijd aanzienlijk meer Amerikanen.

Achttien tv-zenders in het land zonden het debat tussen de vicepresidentskandidaten uit. Fox News Channel had de meeste kijkers, 11,9 miljoen. Het record voor het best bekeken debat tussen de vicepresidentskandidaten bleef overeind. Dat werd gevestigd in 2008, toen Biden het opnam tegen Sarah Palin. Daar keken toen bijna 70 miljoen Amerikanen naar.

Het debat tussen Pence en Harris in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november lag dit jaar onder een vergrootglas, met name door de coronabesmetting van Trump. De rechterhanden van de president en Biden moesten laten zien in staat te zijn de teugels over te nemen in het Witte Huis, mocht de president wegvallen. Ook zien veel analisten Harris en Pence als potentiële presidentskandidaten voor de verkiezingen in 2024.

Nieuws

menu