Biden sluit Democratische Conventie af met speech

Biden sluit Democratische Conventie af met speech ANP

Joe Biden (77) accepteert donderdagavond, op de laatste dag van de Democratische Conventie, officieel de nominatie als presidentskandidaat van zijn partij. Hij houdt dan de afsluitende toespraak van de bijeenkomst.

Normaal gesproken is de vierdaagse bijeenkomst een grote gebeurtenis waar sprekers een grote zaal vol aanhangers van de partij toespreken. Dit jaar is het vanwege het coronavirus vooral online en op televisie te volgen.

Oud-vicepresident Biden neemt het in november namens de Democraten op tegen zittend president Donald Trump, van de rivaliserende Republikeinse Partij. Voordat Biden aan de beurt is donderdag, komen nog een aantal prominente Democraten aan het woord. Voormalige rivalen voor de presidentsnominatie Pete Buttigieg, Cory Booker en Andrew Yang komen aan de beurt. Zakenman Yang stond tot vorige week niet op het programma, maar hij nodigde zichzelf min of meer uit, waarna de organisatie hem op de lijst zette voor donderdag.

Twee opvallende sprekers donderdag zijn de burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms, en senator Tammy Duckworth. Beide vrouwen werden lang gezien als mogelijke running mate van Biden, maar dat werd senator Kamala Harris uiteindelijk. Bottoms is de afgelopen maanden veel in het nieuws gekomen door haar strenge maatregelen tegen het coronavirus en door haar steun voor demonstranten tegen racisme en politiegeweld. Duckworth is een oorlogsveteraan. Ze verloor in 2004 beide benen tijdens een missie in Irak.

Nieuws

menu