Biden presenteert Harris: we zijn klaar om dit land op te bouwen

Biden presenteert Harris: we zijn klaar om dit land op te bouwen ANP

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlijke optreden. Biden presenteerde zijn nieuwe rechterhand als de vrouw die hem zal helpen het land "weer op te bouwen" na jarenlang "mismanagement" door huidig president Donald Trump.

Biden koos senator Harris na een maandenlange zoektocht. De politica (55) is de eerste zwarte vrouw die door een grote partij in de VS wordt genomineerd om vicepresident te worden. "Ze is klaar om dit werk te doen op dag 1. We zijn allebei klaar om aan te slag te gaan om dit land opnieuw op te bouwen. En beter te maken", zei Biden, die zelf vicepresident was onder Barack Obama.

De Democraat voorspelde dat de keus voor Harris een inspiratie kan zijn voor "jonge bruine en zwarte meisjes", die zich volgens hem misschien voor het eerst zullen zien als toekomstige president of vicepresident. Hij noemde het voorspelbaar dat Trump kritiek zou hebben op zijn vicepresidentskandidaat. De president noemde Harris onder meer "naar".

"Verrast het iemand dat Trump een probleem heeft met een sterke vrouw of sterke vrouwen in het algemeen?", zei Biden, die grapte dat "zeuren" een specialiteit is van Trump. "Hij is er beter in dan welke andere president dan ook in de Amerikaanse geschiedenis".

Nieuws

menu