Biden op campagne in Florida, Trump in Pennsylvania

Biden op campagne in Florida, Trump in Pennsylvania ANP

In de strijd om het Amerikaanse presidentschap is de Democratische kandidaat Joe Biden naar Florida gegaan om daar oudere kiezers te overtuigen en voerde president Donald Trump campagne in Pennsylvania. De twee staten kunnen een belangrijk verschil maken in de verkiezingen op 3 november.

Biden vertelde een publiek van gepensioneerden in de 'Sunshine state' dinsdag dat Trump ze als "misbaar" en "vergeetbaar" ziet. Volgens Biden heeft Trump de ouderen op roekeloze wijze in gevaar gebracht door de ernst van het coronavirus eerder dit jaar te bagatelliseren.

Het bezoek van Biden aan Florida komt een dag nadat de president er zijn eerste campagnetrip buiten Washington maakte sinds die besmet in geraakt met het coronavirus. Als Biden de meeste stemmen krijgt in Florida, een staat met 29 kiesmannen, maakt dat de kansen van Trumps herverkiezing stukken kleiner.

Trump hield dinsdag een campagnebijeenkomst op een vliegveld in Johnstown (Pennsylvania). De uitslag in Pennsylvania (20 kiesmannen) kan volgens sommige waarnemers de uitkomst van de komende verkiezingen bepalen.

Maandagavond strooide Trump mondmaskers rond, overigens zonder er zelf een te dragen. "Ik heb het nu meegemaakt", zei hij tegen zijn publiek. "Ze zeggen dat ik immuun ben. Ik voel me zo sterk. Ik zal iedereen in dat publiek kussen, ik zal de mannen en de prachtige vrowen lussen, ik zal jullie een dikke kus geven", aldus de president.

Biden zei dinsdag tegen zijn publiek in Florida dat hij teleurgesteld was dat Trumps coronabesmetting niet voor een andere benadering van de epidemie door de president lijkt te hebben gezorgd. "Hoe langer Donald Trump president is, hoe roekelozer hij lijkt te worden", aldus Biden. "Goddank hebben we nog maar drie weken te gaan."

Nieuws

menu