Biden krijgt 'onofficiële' briefing van veiligheidsexperts

Biden krijgt 'onofficiële' briefing van veiligheidsexperts ANP

De aankomende Amerikaanse president Joe Biden laat zich dinsdag in zijn woonplaats Wilmington bijpraten door veiligheidsexperts. Het gaat niet om een officiële briefing over de nationale veiligheid, omdat de verantwoordelijke overheidsdienst GSA de Democraat nog niet heeft aangewezen als winnaar van de verkiezingen.

Biden moet zich voorbereiden op het presidentschap en laat zich noodgedwongen adviseren door experts die hebben gewerkt voor de regering van Barack Obama, de voorganger van huidig president Donald Trump. Ook wordt de Democraat volgens een ingewijde ondersteund door mensen die de regering de afgelopen jaren hebben verlaten.

De machtsoverdracht verloopt moeizaam omdat president Trump weigert zijn nederlaag toe te geven. Amerikaanse media hebben geconcludeerd dat de overwinning Biden niet meer kan ontgaan en ook veel buitenlandse leiders hebben de Democraat al gefeliciteerd. Trump houdt echter vol dat is gefraudeerd om hem een tweede ambtstermijn te ontzeggen.

Landsbelang

Critici waarschuwen dat het schadelijk kan zijn voor het landsbelang als Biden niet de kans krijgt zich goed voor te bereiden. De voormalige stafchef van Trump, oud-generaal John Kelly, zei tegen nieuwssite Politico dat het "krankzinnig" is om te wachten met de machtsoverdracht.

"Ik ken meneer Trump beter dan de meeste mensen. Ik weet dat hij nooit zijn nederlaag zal toegeven en dat hoeft hij hier ook helemaal niet te doen", benadrukte Kelly. "Hij hoeft alleen maar te doen wat het beste is voor het land. Wat in het landsbelang is."

Nieuws

menu