Benoemingscommissie van rechter Hooggerechtshof start 12 oktober

Benoemingscommissie van rechter Hooggerechtshof start 12 oktober ANP

De juridische commissie van de Senaat heeft maandag bekendgemaakt dat de verhoren van kandidaat Amy Coney Barrett voor het Hooggerechtshof op 12 oktober zullen worden gestart. Daarmee wijkt de commissie niet af van de eerdere planning, ondanks een uitbraak van besmettingen met het coronavirus in de commissie.

De Republikeinse Senator Lindsey Graham, de voorzitter van de commissie, liet weten dat de verhoren zullen beginnen om 09.00 uur plaatselijke tijd op 12 oktober. "We gaan door met een volledig, diepgravend en tijdig benoemingsverhoor dat rechter Barrett en het hof recht doet", zei McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat.

Twee Republikeinse senatoren die vorige week aanwezig waren in het Witte Huis bij de bijeenkomst waarop Trump zijn kandidaat voor het Hooggerechtshof bekendmaakte zijn besmet geraakt met het coronavirus. De Republikeinse Senatoren Thom Tillis uit de staat North Carolina en Mike Lee uit de staat Utah hebben beiden zitting in de juridische commissie die de verhoren uitvoert.

Nieuws

menu