Belgische koning Filip bezoekt rampplek Antwerpen

Belgische koning Filip bezoekt rampplek Antwerpen ANP

De Belgische koning Filip heeft een bezoek gebracht aan de rampplek in de Antwerpse wijk Nieuw-Zuid, waar drie doden vielen doordat een schoolgebouw in aanbouw en steigers langs de gevels instortten. Op het moment van het incident vrijdag waren er bouwvakkers aan het werk.

Het bezoek van de koning viel samen met die van premier Alexander De Croo, provinciegouverneur Cathy Berx, binnenlandminister Annelies Verlinden en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Ze werden op de hoogte gesteld van de stand van zaken, spraken met reddingswerkers en kregen een rondleiding.

Er wordt een dag na de ramp nog gezocht naar twee slachtoffers. De kans dat zij het hebben overleefd wordt steeds kleiner. De reddingswerkers gaan ervan uit dat zij niet meer in leven zijn. De operatie om slachtoffers te vinden en uit het puin te halen is erg hachelijk, omdat wat er nog van de constructie over is ook kan instorten.

De drie omgekomen slachtoffers zijn zaterdag uit de puinhopen geborgen. Zij kwamen uit Portugal en Roemenië. Tien slachtoffers kwamen eerder levend onder het puin vandaan, negen van hen liggen in het ziekenhuis. Volgens Belgische media konden sommige bouwvakkers zichzelf in veiligheid brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland