België laat coronamaatregelen beetje vieren

België laat coronamaatregelen beetje vieren ANP

Inwoners van België hoeven vanwege het coronavirus niet meer in hun eentje boodschappen te doen of te winkelen maar mogen vanaf maandag één andere persoon meenemen. Een mondkapje dragen in de winkels blijft in het hele land verplicht en de vaste 'bubbel' van vijf mensen met wie Belgen vaak contact hebben wordt voorlopig niet uitgebreid. Lokaal kunnen de autoriteiten strengere maatregelen afkondigen.

Dit heeft de Belgische premier Sophie Wilmès bekendgemaakt na afloop van beraad van de Nationale Veiligheidsraad. Ze zei dat de situatie in het land, dat vorige maand werd geconfronteerd met een op sommige plekken sterke heropleving van het virus, inmiddels is "gestabiliseerd", maar "terugkeer naar de normaliteit is nog niet mogelijk".

Samen dingen doen, bijvoorbeeld wandelen of fietsen, mag in groepen van maximaal tien personen als 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Het maximale aantal aanwezigen bij evenementen wordt in september opgetrokken tot tweehonderd mensen binnen en vierhonderd mensen buiten, kondigde Wilmès verder aan.

Nieuws

menu