Aruba deporteert een groep van bijna honderd Venezolanen

Aruba deporteert een groep van bijna honderd Venezolanen ANP

Een groep van bijna honderd Venezolanen is maandag tijdens een 'humanitaire vlucht' naar Venezuela gevlogen. De meeste passagiers hebben geen geldige verblijfspapieren en zaten al lange tijd vast in de detentiecapaciteit van de kustwacht op Aruba. Ook waren er enkele Venezolanen die zich vrijwillig hadden gemeld om terug naar huis te kunnen.

Gisteren werd ook bekend dat vijftien ongedocumenteerden in de detentiecapaciteit van de kustwacht positief hebben getest op het coronavirus. Ze zitten volgens het hoofd van de Arubaanse kustwacht in isolatie. De personen konden vanwege hun besmetting gisteren niet met de humanitaire vlucht terug naar Venezuela. Vanwege de coronacrisis is er al lange tijd geen luchtverkeer tussen de Antilliaanse eilanden en Venezuela.

Het aantal coronabesmettingen op Aruba blijft hoog. Op maandag stonden 1223 personen op Aruba geregistreerd als positief. Sinds het begin van de coronacrisis zijn daarnaast al 1244 mensen hersteld. Sinds de uitbraak van het virus zijn in totaal vijftien mensen op het eiland aan corona overleden. Er liggen 33 personen in het ziekenhuis, van wie negen op de intensive care. Meer dan 23.000 mensen op het eiland, met zo'n 100.000 bewoners, zijn getest. Onder de geteste personen zijn ook Amerikaanse toeristen.

Nieuws

menu