Aanklager: Trump steunde meute die Capitool bestormde

Aanklager: Trump steunde meute die Capitool bestormde ANP

Hoofd van de aanklagers Jamie Raskin heeft tijdens zijn slotpleidooi in het proces in de Amerikaanse Senaat tegen Donald Trump gezegd dat "het nu zonder twijfel duidelijk is dat Trump de acties van de meute steunde" op 6 januari. "En dus moet hij worden veroordeeld. Zo simpel is het."

Raskin zei dat de voormalig president de kant van de menigte koos die het Capitool bestormde en de parlementsleden, en ook zijn eigen vicepresident, niet beschermde. Zijn "plichtsverzuim stond centraal in het aanzetten tot opstand en was daar onlosmakelijk mee verbonden", aldus de aanklager.

De Republikeinse afgevaardigde Herrera Beutler zou naar eigen zeggen van de Republikeinse fractieleider in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben gehoord dat Trump weigerde het Congres te hulp te schieten tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari. De onthulling van het telefoongesprek tussen Trump met McCarthy, "bevestigt dat Trump niets deed om de mensen in deze ruimte of in dit gebouw te helpen", zei Raskin. "President Trump moet worden veroordeeld voor de veiligheid en beveiliging van onze democratie en ons volk."

Nieuws

menu