Zwarte Piet niet meer welkom bij intocht op Bonaire

Zwarte Piet niet meer welkom bij intocht op Bonaire ANP

Zwarte Piet zal ook op Bonaire geen deel meer uitmaken van de officiële sinterklaasintochten. Dat heeft gedeputeerde Nina den Heyer (Samenleving en Zorg) besproken tijdens een vergadering met de organisatoren van de jaarlijkse intocht van de goedheiligman.

Ook op Bonaire wordt al jaren gediscussieerd over de rol van Zwarte Piet tijdens het sinterklaasfeest. De zwartgekleurde Pieten worden door een deel van de bevolking als aanstootgevend en racistisch gezien. Er zijn volgens de overheid ook duidelijke aanwijzingen dat er kinderen zijn die deze periode als onprettig ervaren.

Het Bestuurscollege wil dat de aanpassingen en veranderingen op Bonaire stapsgewijs plaatsvinden. De pieten krijgen nu verschillende kleuren en de zwartgekleurde pieten worden niet meer toegestaan tijdens de officiële intochten van Sinterklaas op Bonaire.

De overheid heeft verder besloten de sintintocht op Bonaire dit jaar niet door te laten gaan vanwege de huidige regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In plaats daarvan komt er een alternatief digitaal programma.

Nieuws

menu