Krystian M. (27) zou volgens het OM Delano G. en Kamil E. hebben aangestuurd bij de moord op Peter R. de Vries. Zijn Polen de nieuwe hitmannen van de Mocro-maffia?

Opnieuw zijn politie en justitie erin geslaagd een ’moordmakelaar’ op te pakken voor een liquidatie. Krystian M. (27) zou volgens het OM Delano G. en Kamil E. hebben aangestuurd bij de moord op Peter R. de Vries. Topcriminelen blijken telkens weer in staat een moordcommando op te tuigen. Krystian M. heeft net als Kamil E. – tegen wie het Openbaar Ministerie (OM) net als tegen Delano G. levenslang eiste – een Poolse achtergrond. Zijn Polen de nieuwe hitmannen van de georganiseerde misdaad?

De bron met deze ’soldaten’ in vooral de grote steden is onuitputtelijk.

De bron met deze ’soldaten’ in vooral de grote steden is onuitputtelijk. ANP

In een zaak rond een schietpartij in Zeewolde, waarvoor de Pool al enige tijd vastzit, zijn twee medeverdachten; die zijn eveneens van Poolse komaf. En dat is opmerkelijk. Vrijwel jaarlijks worden er Polen in Nederland opgepakt voor ruzies met dodelijke afloop, maar niet voor zware, georganiseerde criminaliteit zoals huurmoorden of aanslagen.

Nieuws

menu